O meni
14.10.2013. 09:43
Početna
O meni
Matematika
Informatika
Linkovi

 

Pozdrav! :)

Moje ime je Josip Kličinović. Rođen sam u Splitu, gdje sam završio osnovnu i srednju školu.

OBRAZOVANJE:

Po završetku srednje škole upisujem Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu. Nakon završene druge godine studija prebacujem se na Prirodoslovno-matematički fakultet - Matematički odjel Sveučilišta u Zagrebu koji sam uspješno završio i time stekao titulu profesor matematike i informatike. Mentorica mog diplomskog rada bila je prof.dr.sc. Željka Milin-Šipuš, a tema Pravčaste plohe u prostoru Minkowskog. Prezentaciju mog diplomskog rada možete pogledati ovdje.

U svibnju 2011. godine stručno sam se usavršavao na dvotjednom seminaru u International Project Center u Exeteru, Velika Britanija, gdje sam pohađao edukaciju "Math & CLIL". Sredstva za pohađanje edukacije, kao i sve popratne troškove, osigurala je Agencija za mobilnost i programe EU kroz Comenius potprogram.

U srpnju 2013. godine stručno sam se usavršavao na jednotjednom seminaru u InFocus Training u Tralee, Irska, gdje sam pohađao edukaciju "A fun and interactive learning experience with digital creative tools". Sredstva za pohađanje edukacije, kao i sve popratne troškove, osigurala je Agencija za mobilnost i programe EU kroz Grundtvig ppotprogram.

U studenom 2011. upisujem doktorski studij matematike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu - matematički odsjek Sveučilišta u Zagrebu pod mentorstvom doc.dr.sc. Franke Miriam Brückler. Doktorska disertacija će sasvim sigurno ići u smjeru metodike nastave matematike.

RADNO ISKUSTVO:

U Prvoj privatnoj gimnaziji s pravom javnosti u Zagrebu sam radio školskih godina 2008/2009 i 2009/2010 na radnom mjestu profesora informatike.

Radio sam u OŠ Malešnica u Zagrebu, od studenog 2008. do kolovoza 2009., na radnom mjestu profesor matematike i administratora školske web stranice.

Od rujna 2009. godine do rujna 2010. godine bio sam zaposlenik OŠ Ivane Brlić-Mažuranić u Prigorju Brdovečkom, na radnom mjestu profesor matematike.

Od rujna 2010. godine zaposlen sam u Hotelijersko-turističkoj školi u Zagrebu, na radnom mjestu profesor matematike i informatike.

Od listopada 2013. godine zaposlen sam u X. gimnaziji "Ivan Supek" u Zagrebu, na radnom mjestu profesor matematike gdje predajem u razredima prirodoslovne-matematičke gimnazije.

PODRUČJE INTERESA:

Posebno me interesira predavanje programiranja učenicima i primjena računala u nastavi matematike (i ne samo matematike). U vezi s tim možete isprobati besplatni program GeoGebra koji nastavu geometrije (i ne samo geometrije!) u matematici i drugim predmetima dovodi na jedan viši nivo. Od inačice 3.2 aktivno sudjelujem u prevođenju i daljnjem razvoju programa (trenutna inačica 4.0; ubrzano se radi na inačicama 4.2 i 5.0).

ODRŽANA PREDAVANJA I OSTALI USPJESI:

U vezi sa primjenom tehnologije u obrazovanju sam održao nekoliko predavanja na Županijskim stručnim vijećima nastavnika matematike i nekolicinu radionica rada u GeoGebri za nastavnike i učenike. U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje održao sam predavanje na međužupanijskom skupu nastavnika matematike u kolovozu 2010. godine. Prezentacija se nalazi ovdje. Osim toga povremeno držim predavanja na županijskim stručnim vijećima (Primjena modernih tehnologija u nastavi matematike; Istraživanje infinitezimalnog računa računalom) te izlaganja na državnim stručnim seminarima za učitelje i nastavnike matematike. Za Splitsko matematičko družtvo održao sam predavanje Matematika i CLIL, a na učeničkoj sekciji SMDa održao sam predavanje za napredne učenike Jedna metoda istraživanja iracionalnosti.

Dva puta godišnje (svibanj i prosinac) organiziram i održavam dvodnevne radionice GeoGebre za učitelje i nastavnike matematike iz cijele Hrvatske te jednodnevne radionice Pisanje matematičkog teksta alatom LaTeX.

U Organizacijskom sam odboru državnog stručnog skupa "Nastava matematike i izazovi moderne tehnologije" koji se održava svake neparne godine u listopadu u Osijeku. Na tom stručnom skupu držim i predavanja i radionice.

Održao sam i dva predavanja na međunarodnim stručnim skupovima. U siječnju 2011. u Novom Sadu, Srbija, a u kolovozu 2011. u Hagenbergu, Austrija. Moje je predavanje "Mathematics within arts" prihvaćeno na međunarodnom kongresu metodike matematike ICME12 u Seulu, Južna Koreja.

U metodičkom časopisu MiŠ (Matematike i škola) objavljeno je nekoliko mojih izvještaja te jedan stručni članka (Računanje volumena napuhane lopte), a još jedan je prihvaćen za objavu (Jedna metoda istraživanja iracionalnosti).

S učenicima trećih razreda (šk. god. 2010./2011.) Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu uspješno sam proveo projekt u suradnji sa Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu "Zlatni rez u Zagrebu" te smo s tim istraživačkim radom osvojili 2. mjesto na Festivalu matematike 2011. u Puli. U svibnju 2011. godine HAZU i MSU su organizirali međunarodnu konferenciju Mathematics and Symmetry na koju sam pozvan izložiti otkrića iz projekta sa učenicima, ali sam poziv morao odbiti zbog odlaska na stručno usavršavanje u Englesku.

S učenicima trećih razreda (šk. god. 2012./2013.) Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu uspješno sam proveo projekt "Nebo se spustilo u Zagreb" te smo se s tim istraživačkim predstavili na Festivalu matematike 2013. u Puli i dobili pohvalnicu za jasno definiranu vezu matematika-umjetnost te primjenu istraživanja u svrhu promidžbe turizma u projektu.

ČLANSTVA U STRUKOVNIM UDRUGAMA:

Aktivan sam član Udruge Normala - udruga za promicanje i unapređenje nastave matematike te sam potpredsjednik Upravnog odbora.

Predsjednik sam Hrvatskog GeoGebra Instituta.

OSTALO:

U slobodno vrijeme čitam stručnu literaturu vezanu za obrazovanje i odgoj učenika, programiram, šećem, slušam muziku, idem u kino, ...

Volim životinje, a posebno svog mačka Tobyja. Od lipnja 2011. u naš je život ušla još jedna beštija. :) Zlatni retriver Frey koji je okoćen 1.5.2011.. Toby i Frey se od prvog dana vole i mene svakodnevno uveseljavaju svojim nepodopštinama. :) Tragičnim slučajem, 3.10.2012. smo ostali bez Tobyja...dan prije njegovog 6. rođendana. :( Kako nam je bilo dosadno, u siječnju 2013. godine udomili smo ruskog plavog mačka imena Mr. Grey (zapravo se odaziva samo na Tomislav :)).

Sve primjedbe, pohvale, pokude......vezane za web stranicu i/ili materijale na njoj možete slati na e-mail adresu: josip.klicinovic@skole.hr ili kjosip@net.amis.hr.

...predavanje na Research Institute for Symbolic Computation, Johannes Kepler Universität Linz u Hagenbergu, Austrija...

...angel on my shoulder... ;)                                                     ...Freyeva prva večer u novom domu...mali Frey i veliki Toby...1.5 mjesec starosti

...brzo smo se priviknuli na novu sredinu, pa grickamo prstiće!...a stepenice još nismo savladali...

...još malo, pa sam veći od mačka!...2 mjeseca starosti...                               ...imam 7.5 mjeseci i već sam veliki mangup, pozer i zavodnik!...

...mali Toby i veliki Frey dijele hranu...bratski!... :)                                                                        ...e, sad sam veći od Tobyja!...7.5 mjeseci...

...najljepše je gazdu gnjavit!...(zanemarite bocu u pozadini                ......na kraju dana odmor i spavanac sa najboljim prijateljem!...
koju je Frey sažvakao i njegov zombie pogled :P)...                             ...Frey star 5.5 mjeseci, Toby star 5 godina...

...Mr. Grey (Tomislav) je pravi pozer!...      ...Tomo se voli maziti s Freyem...              ...spremni za spavanje!...